iltasyazilim
FD Üye
Peynirli Ispanaklı Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler İç harcı;
*1 adet soğan
*Peynir
*Ispanak
*3 adet yufka
*Tuz Karabiber pul biber
Sosu;
*3 yumurta
*1, 5 bardak süt
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 çay kaşığı Karbonat
Peynirli Ispanaklı Tava Böreği Tarifi Yapılışı İlk önce ıspanak yıkanır ve doğranır, sonra tavamıza soğanı doğrayıp kavuruyoruz, daha sonra doğranmış olduğumuz ıspanaklarımızı atıyoruz suyunu çekene kadar kavurun, baharatları ekleyin, suyunu çektikten sonra iç harcı soğumaya bırakın Diğer taraftan sosunu hazırlayın ,yumurta ,süt ,yoğurt, karbonatı ekleyip iyice karıştırın Sosumuz hazır
Tavamızı yağlayıp bir adet yufkayı serin kenarları dışarıda olacak şekilde daha sonra bir yufkayı parçalayın, üzerine sosumuzdan koyalım, soğumuş olan iç harcımızı koyalım ,diğer parçalanan yufkayı üzerine koyalım, kenarda sarkan yufkayı üzerine sos sürerek kapatalım,üzerini bir bıçakla minik delikler açalım, kısık ateşte altı kızarana kadar pişirelim, kızardıktan sonra bir kapak yada tabak yardımıyla çevirelim, pişmeyen tarafına pişirelim, piştikten sonra düz bir tabağa alıp soğuduktan sonra keseli servise hazır afiyet olsun*??
*1 adet soğan
*Peynir
*Ispanak
*3 adet yufka
*Tuz Karabiber pul biber
Sosu;
*3 yumurta
*1, 5 bardak süt
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 çay kaşığı Karbonat
Peynirli Ispanaklı Tava Böreği Tarifi Yapılışı İlk önce ıspanak yıkanır ve doğranır, sonra tavamıza soğanı doğrayıp kavuruyoruz, daha sonra doğranmış olduğumuz ıspanaklarımızı atıyoruz suyunu çekene kadar kavurun, baharatları ekleyin, suyunu çektikten sonra iç harcı soğumaya bırakın Diğer taraftan sosunu hazırlayın ,yumurta ,süt ,yoğurt, karbonatı ekleyip iyice karıştırın Sosumuz hazır
Tavamızı yağlayıp bir adet yufkayı serin kenarları dışarıda olacak şekilde daha sonra bir yufkayı parçalayın, üzerine sosumuzdan koyalım, soğumuş olan iç harcımızı koyalım ,diğer parçalanan yufkayı üzerine koyalım, kenarda sarkan yufkayı üzerine sos sürerek kapatalım,üzerini bir bıçakla minik delikler açalım, kısık ateşte altı kızarana kadar pişirelim, kızardıktan sonra bir kapak yada tabak yardımıyla çevirelim, pişmeyen tarafına pişirelim, piştikten sonra düz bir tabağa alıp soğuduktan sonra keseli servise hazır afiyet olsun*??