Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Çörek

Peynirli Çörek
0
19

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
peynirli-corek.jpg

Peynirli Çörek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt ( 200 ml bardak ölçüsü)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya ( 7 gr)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
Üzerine sürmek için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ( yumuşamış)
  • Bir ölçü ince doğranmış maydanoz
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 50 gram beyaz peynir( yada istediğiniz peynir çeşitleri)

Peynirli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle derin bir kabın içinde un hariç bütün gereçleri güzelce karıştırın.
  2. Unu yavaş yavaş denetimli ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Üzerini örtüp bu biçimde 15-20 dakika kadar dinlendirin.
  4. Hamurunuzu tepsinizin büyüklüğüne nazaran 30 cm yuvarlak olacak halde açın.
  5. Bir bıçak yardımıyla üzerine çizikler atın.
  6. Bir yumurta sarısını sürüp üzerini örtüp 5-10 dakika dinlendirin.
  7. Yumuşamış tereyağın içine ince doğranmış maydanoz ek edip güzelce karıştırın ve hamurun üzerine sürün.
  8. Çiziklerin üzerine kaşar peyniri ortalarına beyaz peynir serpiştirip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin afiyet bal şeker olsun ????????????.
Peynirli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,653Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt