
Peynirli Çörek Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt ( 200 ml bardak ölçüsü)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya ( 7 gr)
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ ( yumuşamış)
- Bir ölçü ince doğranmış maydanoz
- 100 gram kaşar peyniri
- 50 gram beyaz peynir( yada istediğiniz peynir çeşitleri)
Peynirli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle derin bir kabın içinde un hariç bütün gereçleri güzelce karıştırın.
- Unu yavaş yavaş denetimli ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini örtüp bu biçimde 15-20 dakika kadar dinlendirin.
- Hamurunuzu tepsinizin büyüklüğüne nazaran 30 cm yuvarlak olacak halde açın.
- Bir bıçak yardımıyla üzerine çizikler atın.
- Bir yumurta sarısını sürüp üzerini örtüp 5-10 dakika dinlendirin.
- Yumuşamış tereyağın içine ince doğranmış maydanoz ek edip güzelce karıştırın ve hamurun üzerine sürün.
- Çiziklerin üzerine kaşar peyniri ortalarına beyaz peynir serpiştirip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin afiyet bal şeker olsun ????????????.