
Peynirli Çıtır Patates Topları Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet büyük uzunluk patates
- Göz kararı tuz
- 3 yemek kaşığı un
- 100 gram kaşar peynir
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı süt
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı galeta unu
- Bol ölçüde sıvı yağ
Peynirli Çıtır Patates Topları Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyup tuzunu katıp haşlayalım daha sonra ezelim ve unu katıp karıştıralım bir kaç dakika dinlenmeye bırakalım.
- Yemek kaşığı elimize alıp açalım ortasına kup halinde kaşar peynir ek edip ceviz halinde kapatalım.
- Hazırladığımız topları 30 dakika dolapta dinlendirelim yumurtalı sosu hazırlayalım.
- Patateslere fırça yardımıyla surelim galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım sıcak servis edelim deneyecek olanlara afiyet olsun.