Peynirli Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler
- 4 tane yufka
- Tulum peynir
- Maydanoz
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- Yumurta sarısı
- Susam, çörekotu vb.
Peynirli Çıtır Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel sosu için gerekli olan bütün gereçleri bir kaba alıp güzelce çırpıyoruz.
- Bir tane yufkayı serip sostan biraz döküyoruz.
- Fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz.
- Daha sonra yufkayı tam ortadan ikiye bölüp üst üste koyuyoruz.
- Kenarlarından içe gerçek katlayıp iç harcımızdan koyuyoruz.
- Rulo formunda sarıp istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.
- Bütün yufkalara birebir süreci uyguluyoruz.
- Fırın tepsisine diziyoruz.
- Sostan kalırsa böreklerin üzerine döküp buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz.
- Pişirmeden evvel yumurtayı sürüp isteğe nazaran susam döküp evvelce ısıttığımız 170° fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.