Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Çıtır Börek

Peynirli Çıtır Börek
0
53

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
peynirli-citir-borek.jpg

Peynirli Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 4 tane yufka
  • Tulum peynir
  • Maydanoz
Sosu için;
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
Üzeri için ;
  • Yumurta sarısı
  • Susam, çörekotu vb.

Peynirli Çıtır Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel sosu için gerekli olan bütün gereçleri bir kaba alıp güzelce çırpıyoruz.
  2. Bir tane yufkayı serip sostan biraz döküyoruz.
  3. Fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz.
  4. Daha sonra yufkayı tam ortadan ikiye bölüp üst üste koyuyoruz.
  5. Kenarlarından içe gerçek katlayıp iç harcımızdan koyuyoruz.
  6. Rulo formunda sarıp istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.
  7. Bütün yufkalara birebir süreci uyguluyoruz.
  8. Fırın tepsisine diziyoruz.
  9. Sostan kalırsa böreklerin üzerine döküp buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz.
  10. Pişirmeden evvel yumurtayı sürüp isteğe nazaran susam döküp evvelce ısıttığımız 170° fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :).
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt