
Peynirli Çıtır Börek Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yufka
- 200gr kadar süzme peynir
- Yeteri kadar dereotu yahut maydanoz
- Yumurta sarısı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta sarısı
Peynirli Çıtır Börek Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel yufkanın sos materyallerini çırpıp, kenara hazırlayın.
- Peyniri bir kapta ezin ve içine ince ince doğranmış dereotu yahut maydanoz ekleyip, karıştırın.
- Yufkayı büsbütün açın ve sosundan her yere sürün.
- Fotoğraftaki üzere dört yanından katlayıp, kare üzere yapın. Bir kenarına peynirli harç bırakın. Rulo yaparak sarın ve eşit olarak kesin.
- Ben 4 yufka kullandım. Azaltıp arttırabilirsiniz.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarsan kadar pişirin. Afiyet olsun.