
Peynirli Çıtır Börek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yufka
- 200 gram beyaz yada lor peynir
- 1 /2 demet maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta sarısı, susam
Peynirli Çıtır Börek Tanımı Yapılışı
- Yufkayı açalım dört ucundan iki parmak kadar içe katlayalım.
- Sostan her yerine eşit gelecek biçimde sürelim.
- İki ucuna enine uzunlamasına peynirleri yerleştirelim ve rulo halinde ortaya kadar katlayalım saralım.
- Orta kısmından bölerek sarmış olduğumuz yufkayı üç parmak aralıklı olacak formda keselim tepsiye dizelim
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.