Peynirli Cips Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı mısır unu
- 1/2 (yarım) su bardağı tam buğday un
- 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 er çay kaşığı nane pulbiber
- 1.5 tatlı kaşığı domates salçası
- Ilık su
Peynirli Cips Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak kuru gereçlerin hepsi karıştırılır.
- Daha sonra zeytinyağı, peynir ve domates salçasıyla bir arada hamur kıvamını alıncaya dek ılık suyla yoğrulur.
- 4-5 yemek kaşığı ılık su kâfi oluyor. Tekrar de ölçülü gitmekte yarar var ????
- Elde edilen hamur merdaneyle açılıp form verilerek kesilir.
- Fırında 20-25 dakika kuruyuncaya dek pişirilir. Afiyet olsun ????
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.