Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Brioche

Peynirli Brioche
0
41

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Peynirli Brioche Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta
  • 50 gram yumuşamış oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
İçerisine:
  • Rendelenmiş peynir
  • Maydanoz
Üzerine:
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Peynirli Brioche Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle ılık sütümüzü, mayamızı ve şekerimizi karıştırıp mayalanması için 7-8 dk ağzı kapalı bekletelim.
  2. Ardından unu bir karıştırma kabına alıp üzerine tuzu ekleyelim ve elimizle şöyle bir karıştıralım.
  3. Unumuzun ortasını havuz halinde açıp içine etkinleşen mayımızı ve yumurtalarımızı ek edip yoğurmaya başlayalım.
  4. 10-15 dk güzelce yoğurup 5 dk üzerini örtüp dinlendirelim.
  5. Dinlenen hamurumuza oda sıcaklığında ki tereyağını ek edelim ve yoğurmaya devam edelim.
  6. 10-15 dk daha yoğurduktan sonra üzerini streç sinemayla örtüp 1 saat dinlendirelim.
  7. Bu sırada maydanozu ayıklayıp doğrayalım.
  8. Peyniri rendeleyelim ve maydanozla karıştıralım.
  9. Mayalanan hamuru bir merdaneyle dikdörtgen formda açalım.
  10. İçine peynirli maydanozu serpiştirelim.
  11. Rulo halinde saralım ve uçlarını kapatalım.
  12. Üzerine bıçakla kesikler atalım ve tepsi mayası için 30 dk dinlendirelim.
  13. Dinlenen ekmeğimizin üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susamını serpelim.
  14. Ardından 200 derece de evvelden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirelim.
Afiyet olsun.

Peynirli Brioche Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt