Peynirli Brioche Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta
- 50 gram yumuşamış oda sıcaklığında tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
- Rendelenmiş peynir
- Maydanoz
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Peynirli Brioche Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ılık sütümüzü, mayamızı ve şekerimizi karıştırıp mayalanması için 7-8 dk ağzı kapalı bekletelim.
- Ardından unu bir karıştırma kabına alıp üzerine tuzu ekleyelim ve elimizle şöyle bir karıştıralım.
- Unumuzun ortasını havuz halinde açıp içine etkinleşen mayımızı ve yumurtalarımızı ek edip yoğurmaya başlayalım.
- 10-15 dk güzelce yoğurup 5 dk üzerini örtüp dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuza oda sıcaklığında ki tereyağını ek edelim ve yoğurmaya devam edelim.
- 10-15 dk daha yoğurduktan sonra üzerini streç sinemayla örtüp 1 saat dinlendirelim.
- Bu sırada maydanozu ayıklayıp doğrayalım.
- Peyniri rendeleyelim ve maydanozla karıştıralım.
- Mayalanan hamuru bir merdaneyle dikdörtgen formda açalım.
- İçine peynirli maydanozu serpiştirelim.
- Rulo halinde saralım ve uçlarını kapatalım.
- Üzerine bıçakla kesikler atalım ve tepsi mayası için 30 dk dinlendirelim.
- Dinlenen ekmeğimizin üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susamını serpelim.
- Ardından 200 derece de evvelden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirelim.
Peynirli Brioche Tanımı Fotoğraflı Yapılışı