Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Boşnak Böreği

Hoş geldin! yazsoyaman tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Peynirli Boşnak Böreği
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
peynirli-bosnak-boregi.jpg

Peynirli Boşnak Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6.5 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç Harcı İçin
  • Peynirli
  • Ispanaklı
  • Patatesli
  • Kıymalı istediğiniz harç yapabilirsiniz

Peynirli Boşnak Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurma kabımıza suyumuzu tuzu koyup azar azar un ek ederek orta sertlikte bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Üç bezeye ayırıp bezeleri tabak büyüklüğünde açıyoruz. Sıvıyağın bir kısmıyla bezeleri yağlayıp yarım saat dinlendiriyorum. Tereyağını eritip içine kalan sıvı yağı koyuyoruz.
  3. Masamızın üzerine pak bir örtü serip dinlenen hamurumuzu elimizle masanın üzerinde kenarlarından çekerek incecik açıyoruz.
  4. Üzerine yağımızdan gezdirip iki kenarına istediğimiz iç harcından koyup örtüyü kaldırıp rulo yapıyoruz bir bezeden iki uzun rulo elde etmiş oluyoruz.
  5. Tepsimize doluyoruz kalan hamurumuzada birebir işlemi uygulayıp böreğimizi bitiriyoruz. Artan yağımızı böreğimizin üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun????
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt