
Peynirli Börek Tanımı İçin Materyaller
İç harcı için
- 1 kase peynir yahut çökelek
- 1 paket sanayağı
- Yarım kilodan fazla un
- 1 kavanoz su
- 1 tutam tuz
Peynirli Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Peyniri ufalıyoruz bir kaseye koyuyoruz.
- 1 paket sanayağı tavada eritiyoruz.
- Hamurun yapılışı. 1 kaba yarım kilo unu dökün.
- Avucunuzla bir tutam tuzu atın. 1 kavanoz suyu azar azar dökerek yoğurun.
- Hamuru ikiye bölün. 1 alıp oklava ile açın.
- Açtığınız hamuru sanayağı ile yağlayıp. Papatya biçiminde kesiyoruz. Tek tek hamuru topluyoruz iki adedini bırakıp üzerini kapatıyoruz.
- İkinci hamuru açıp sanayağı yağlıyoruz.
- Papatya halinde kesiyoruz. Tek tek topluyoruz.
- İki tane bırakıyoruz üzerini kapatıyoruz.
- Hamuru tepsiye nazaran açıp tepsiye koyuyoruz peynir koyuyoruz.
- Üzerine sanayağı atıyoruz.
- 2. Hamuru açıp üstüne koyup kapatıyoruz ve üzerini yağlayıp fırına veriyoruz. Herkese afiyet olsun.