Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Börek

Peynirli Börek
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
peynirli-borek.jpg

Peynirli Börek Tanımı İçin Materyaller


İç harcı için
  • 1 kase peynir yahut çökelek
Hamuru için
  • 1 paket sanayağı
  • Yarım kilodan fazla un
  • 1 kavanoz su
  • 1 tutam tuz

Peynirli Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Peyniri ufalıyoruz bir kaseye koyuyoruz.
  2. 1 paket sanayağı tavada eritiyoruz.
  3. Hamurun yapılışı. 1 kaba yarım kilo unu dökün.
  4. Avucunuzla bir tutam tuzu atın. 1 kavanoz suyu azar azar dökerek yoğurun.
  5. Hamuru ikiye bölün. 1 alıp oklava ile açın.
  6. Açtığınız hamuru sanayağı ile yağlayıp. Papatya biçiminde kesiyoruz. Tek tek hamuru topluyoruz iki adedini bırakıp üzerini kapatıyoruz.
  7. İkinci hamuru açıp sanayağı yağlıyoruz.
  8. Papatya halinde kesiyoruz. Tek tek topluyoruz.
  9. İki tane bırakıyoruz üzerini kapatıyoruz.
  10. Hamuru tepsiye nazaran açıp tepsiye koyuyoruz peynir koyuyoruz.
  11. Üzerine sanayağı atıyoruz.
  12. 2. Hamuru açıp üstüne koyup kapatıyoruz ve üzerini yağlayıp fırına veriyoruz. Herkese afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt