
Peynir Topları Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket lor peyniri (500gr)
- 1 yemek kaşığı un
- ️1 yemek kaşığı sıvı yağ
- ️1 yemek kaşığı çörek otu
- ️1 çay kaşığı pul biber
- ️Bir tutam ince doğranmış maydanoz
- ️1 yumurta
- ️1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı galeta unu
- Sıvı yağ
Peynir Topları Tanımı Yapılışı
- Bir büyük kaseye lor peyniri ve öbür iç gereçleri koyulur. Kıvam alıncaya kadar yoğurulur.
- Karışımdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartılır ve yuvarlanır.
- Hazırlanan peynir topları, evvel una, sonra iyice çırpılmış yumurtaya ve sonrada galeta ununa bulanır ve kızgın yağda devamlı çevrilerek her tarafı birebir formda olacak formda kızartılır.
- Kızaran peynir toplarını havlu kağıt üzerine alınır ve sıcakken servis edilir.
- Dışı çıtır içi yumuşak peynir topları yiyenlere afiyet olsun????.