Peynir Zerzevat Dolgulu Krep Börek Tanımı İçin Malzemeler
Krep materyali:
- 1 adet yumurta
- Yarım Türk kahvesi fincanı süt
- 1,5 yemek kaşığı tam buğday unu
- 1 çay kaşığı ucu kabartma tozu
- Biraz tuz
- 1 avuç ıspanak (olmasa da olur)
- 1 tane küçük kırmızı biber
- 1 tane küçük yeşil biber
- 1 dilim sert peynir
- Yarım dilim kaşar peynir
Peynir Zerzevat Dolgulu Krep Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce krebi yapıp kenara alalım.
- Yumurta ile sütü yeterlice çırpalım ve yavaş yavaş unu ekleyelim.
- Tüm krep materyallerini derin bir kasede karıştıralım.
- Kepçe yardımıyla yağladığımız tavaya aktaralım.
- Kısık ateşte gerili önlü pişirelim.
- Biberleri doğrayıp tavada pişirelim.
- Daha sonra doğradığımız ıspanağı ekleyelim soteleyelim.
- En son peynir, tuz ve baharatları ekleyip ocağın altını kapatalım.
- Krebimize merhaba iç harcımızın yarısını ekleyip en son kaşar peynirlerini dizelim kapatalım.
- Tost makinesinde & tavamızda bastıralım ve hazır, afiyet olsun
.
Peynir Zerzevat Dolgulu Krep Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı