iltasyazilim
FD Üye
Peynir Kremalı Pasta Nasıl Yapılır
Basit Peynir Kremalı Pasta
Özel günleriniz için yapabileceğiniz oldukça şık bir pasta
Malzemeler
3 adet yumurta
2 su bardağı un
1,5 paket kabartma tozu
2 su bardağı nescafeli süt
7 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı toz şeker
Kreması:
3 çorba kaşığı buğday nişastası
Yarım kutu labne peyniri
2 çorba kaşığı kakao
500 gr süt
10 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Pasta yapımına başlamadan önce Fırını 180 °C'de ısıtın Ardındaki kek malzemeleri ile bir kek yapın ve keki önce yüksek, sonra orta en son düşük ısıda 30 dakika pişirin Soğumaya bırakın
Kreması için Sütü, toz şekeri ve nişastayı ateşte kesintisiz karıştırarak koyu bir krema haline getirin Azıcık soğuduktan sonra içine labne peynirini kaüp mikserle tamamen çırpın 5 dakika dinlendirin Margarini, toz şekeri ve yumurtaları köpürene dek çırpın Kabartma tozunu katın Unu, topaklanmaması için kanşıma tahta bir kaşıkla yedirerek dökün Kek kalıbını yağlayıp karışımı içine dökün Ve üzerini kağıda kaplayın Keki enlemesine ikiye bölün ve alt kan nescafeli süde ayrıntılarıyla ıslatın Kremanın yarısını üzerine yayın ve diğer keki üzerine kapatıp onun da üstünü nescafe ile ıslatın Geri kalan kremayla üzerini kapatın Üzerini kakaoyla süsleyip buzdolabında soğuttuktan daha sonra dilimleyip, servis edin *
Basit Peynir Kremalı Pasta
Özel günleriniz için yapabileceğiniz oldukça şık bir pasta
Malzemeler
3 adet yumurta
2 su bardağı un
1,5 paket kabartma tozu
2 su bardağı nescafeli süt
7 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı toz şeker
Kreması:
3 çorba kaşığı buğday nişastası
Yarım kutu labne peyniri
2 çorba kaşığı kakao
500 gr süt
10 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Pasta yapımına başlamadan önce Fırını 180 °C'de ısıtın Ardındaki kek malzemeleri ile bir kek yapın ve keki önce yüksek, sonra orta en son düşük ısıda 30 dakika pişirin Soğumaya bırakın
Kreması için Sütü, toz şekeri ve nişastayı ateşte kesintisiz karıştırarak koyu bir krema haline getirin Azıcık soğuduktan sonra içine labne peynirini kaüp mikserle tamamen çırpın 5 dakika dinlendirin Margarini, toz şekeri ve yumurtaları köpürene dek çırpın Kabartma tozunu katın Unu, topaklanmaması için kanşıma tahta bir kaşıkla yedirerek dökün Kek kalıbını yağlayıp karışımı içine dökün Ve üzerini kağıda kaplayın Keki enlemesine ikiye bölün ve alt kan nescafeli süde ayrıntılarıyla ıslatın Kremanın yarısını üzerine yayın ve diğer keki üzerine kapatıp onun da üstünü nescafe ile ıslatın Geri kalan kremayla üzerini kapatın Üzerini kakaoyla süsleyip buzdolabında soğuttuktan daha sonra dilimleyip, servis edin *