Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynir Altı Suyuyla Poğaça

Peynir Altı Suyuyla Poğaça
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
peynir-alti-suyuyla-pogaca.jpg

Peynir Altı Suyuyla Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı peynir altı suyu ılık
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta akı
  • 5 su bardağı un
İçi İçin
  • Beyaz peynir
Üzeri İçin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Peynir Altı Suyuyla Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru için un hariç tüm materyalleri güzelce çırpın. Unuda azar azar ekleyin ve yoğurun. 2 saat dinlendirin. Dinlendikten sonra tezgaha un serperek biraz daha yoğurun.
  2. İstediğiniz büyüklükteki kesimlere bölün. Üzerine bez sererek 5 dakika daha dinlendirin. Bu ortada peyaz peyniri çatal yardımıyla ezin.
  3. Hamuru elinizle biraz açın içerisine peynirden yerleştirin ve yuvarlak hale getirin. Fırın tepsisinde üzerini örterek 5 dakika daha bekletin.
  4. Bu ortada da yumurtayı ve sıvı yağı çırpın. Fırınıda açın ısınsın. Yumurtayı poğaçaların üzerine sürün ve çatal yardımıyla biçim verin. 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt