Peygamber Efendimiz Ramazan'da birkac gece teravih namazı kıldırmış; daha sonra, teravihte cemaat farz kılınır da muslumanlar onu edaya guc yetiremezler endişesiyle yalnız kılmayı tercih etmiş; fakat, Kim Ramazan namazını (teravih) inanarak ve sevabını Allah'tan umarak kılarsa onun gecmiş gunahları bağışlanırdiyerek ashabını bu namaza teşvik etmiştir
RasUlu Ekrem (aleyhissalatu vesselam) bir başka hadisi şeriflerinde teravih namazı kılmanın onemini ve sunnet olduğunu şoyle ifade buyurmuştur; Allah Ramazan ayında oruc tutmanızı farz kıldı Ben de Ramazan gecelerinde kıyam etmenizi (teravih namazı kılmanızı) sunnetim olarak teşvik ettim Kim inanarak ve sevabını Allah'tan bekleyerek ihlas ile oruc tutar ve kıyam ederse (teravih namazı kılarsa) gunahlarından arınır, annesinden doğduğu gunku gibi tertemiz olur
RasUlu Ekrem (aleyhissalatu vesselam) bir başka hadisi şeriflerinde teravih namazı kılmanın onemini ve sunnet olduğunu şoyle ifade buyurmuştur; Allah Ramazan ayında oruc tutmanızı farz kıldı Ben de Ramazan gecelerinde kıyam etmenizi (teravih namazı kılmanızı) sunnetim olarak teşvik ettim Kim inanarak ve sevabını Allah'tan bekleyerek ihlas ile oruc tutar ve kıyam ederse (teravih namazı kılarsa) gunahlarından arınır, annesinden doğduğu gunku gibi tertemiz olur
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.