Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peygamber Efendimizin Yuzuğu Ve Muhru

Peygamber Efendimizin Yuzuğu Ve Muhru
0
156

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Peygamber Efendimizin Yuzuğu Ve Muhru Nedir
Peygamber Efendimizin Yuzuğu Ve Muhru Hakkında Bilgi

Peygamberimizin muhru, Topkapı Sarayı'nda bulunmaktadır

Enes b Malik (ra) anlatıyor

Peygamber Efendimizin Muhri Şerifleri (şerefli, mubarek muhur) gumuşten yapılmıştı Kaşı ise Habeş taşındandı

Resulullah Efendimiz yabancı devlet reislerine mektup yazmak isteyince, bir muhur yuzuk yapılmasını buyurdu

Peygamber Efendimizin parmağındaki yuzuğun parıltısı hala gozumun onunde duruyor

Peygamber Efendimizin Muhri Şeriflerinin kaşına, uc satır halinde, Muhammed Resulullahibaresi kazınmıştı Birinci satırda Muhammed, ikinci satırda Resul, ucuncu satırda da Allahkelimeleri yer alıyordu109

Similar threads

Peygamber Efendimizin Dış Kıyafetleri Bana halam anlattı Ona da amcası anlatmış Halamın amcası demişti ki: Bir gun Medine sokaklarında izarımı suruyerek yuruyordum Bu sırada arkamdan bir ses işittim: İzarını yukarı kaldır Zira izarın yerde surunmemesi, onun daha temiz kalmasını ve uzun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
Peygamber Efendimizin Yüzüğü Ve Mührü Nedir Peygamber Efendimizin Yüzüğü Ve Mührü Hakkında Data Peygamberimizin mührü, Topkapı Sarayı'nda bulunmaktadır Enes b Malik (ra) anlatıyor Peygamber Efendimizin Mühri Şerifleri (onurlu, mübarek mühür) gümüşten yapılmıştı Kaşı ise Habeş taşındandı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
226
Peygamber Efendimizin Nubuvvet Muhru Allah, Hz Muhammed (sav)i alemler uzerine secmiş ve onun “peygamberlerin sonuncusu (Ahzab Suresi, 40) olduğunu bildirmiştir Ondan sonra hicbir peygamber gonderilmeyecektir ve Kuran insanlara hidayet rehberi olarak gonderilen en son kitaptır Allah...
Cevaplar
0
Görüntüleme
210
Peygamber Efendimizin Nubuvvet (Peygamberlik) Muhru Allah, Hz Muhammed (sav)'i alemler uzerine secmiş ve onun peygamberlerin sonuncusu(Ahzab Suresi, 40) olduğunu bildirmiştir Ondan sonra hicbir peygamber gonderilmeyecektir ve Kuran insanlara hidayet rehberi olarak gonderilen en son kitaptır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
Peygamber Efendimizin Dış Kıyafetleri Bana halam anlattı Ona da amcası anlatmış Halamın amcası demişti oysa: Bir gün Medine sokaklarında izarımı sürüyerek yürüyordum Bu sırada arkamdan bir ses işittim: İzarını yukarı kaldır Zira izarın yerde sürünmemesi, onun daha pak kalmasını ve uzun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
858,500Konular
982,368Mesajlar
32,972Kullanıcılar
estergon37Son üye
Üst Alt