Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peygamber Efendimizin Günlük Duaları Neler?

Peygamber Efendimizin Günlük Duaları Neler?
0
201

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Peygamber Efendimizin Jurnal Okuduğu Dualar

Peygamber Efendimizin Yaptığı Günlük Dualar

Sabahleyin Uykudan Kalkınca Okunacak Dua

Okunuşu: Elhamdulillahillezi ehyana ba'de ma ematena ve ileyhi'n nüşur

Anlamı: Bizi öldürdükten sonradan dirilten (uyuduktan sonra uyandıran) Allah'a hamdolsun (kıyamette) O'nun huzurunda toplanılacaktır

Her Sabah Okunacak Dua

Okunuşu: Allahümme bike asbahna ve bike emseyna ve bike nehya ve bike nemutu ve ileykennuşur

Anlamı: Allahım! Senin yardımınla sabaha girdik, senin yardımınla akşama kavuştuk, senin yardımınla diriliyor ve senin kudretinle ölüyoruz ve (kıyamette) varış sanadır

Her Akşam Okunacak Dua:

Okunuşu: Allahumme bike emseyna ve bike esbahna ve bike nahya ve bike nemutu ve ileykel masir
Anlamı: Allahım! Senin yardımınla akşama girdik, senin yardımınla sabaha kavuştuk, senin yardımınla diriliyor ve senin kudretinle ölüyoruz ve dönüş yalnız sanadır(İbn Mace, Dua: 14)

Yemekten Daha Sonra Okunacak Dua:

Okunuşu: Elhamdulillahillezi et'amena ve segana ve cealena müslimin

Anlamı: Bizi nimetleriyle yediren ve içiren ve bizi İslam üzere bulunduran Allah'a hamd olsun

Camiye Girerken Okunacak Dua

Okunuşu: Bismillahi vessalatu vesselamu ala rasulillahi Allahummeğfir li zunubi veftah li ebvabe rahmetike

Anlamı: Allah'ın adıyla, Allah Resulune salat ve selamlama olsun Allah'ım , günahlarımı bağışla ve bana rahmet kapılarını aç(Müslim, müsafirin:68)

Camiden Çıkarken Okunacak Dua

Okunuşu: Bismillahi vessalatu vesselamu ala rasulillahi Allahumme inni es'eluke min fedlike, allahumme e'sımni mineşşeytanirracim

Anlamı: Allah'ın adıyla, Allah Resulune salat ve selam olsun Allah'ım , Senden fazlu (ihsanını) diliyorum Allahım, beni rahmetinden uzaklaştırılmış şeytanın şerrinden koru

Bir Meclisten Sohbet ya da bir toplantıdan Kalkarken Okunacak Dua:

Okunuşu: Subhaneke Allahumme ve bihamdike eşhedu en la ilahe illa ente estağfiruke ve etubu ileyke

Anlamı: Allah'ım! Seni her türlü noksanlıklardan tenzih eder, hamdimi sana takdim ederim Senden diğer hiçbir ilah bulunmadığına şehadet ederim Senden mağfiret diliyor ve sana tevbe ediyorum

Su İçtikten Sonradan Okunacak Dua:

Okunuşu: Elhamdulillahillezi segana azben furaten birahmetihi ve lem yec'alhu milhen ucacen bizunubina

Anlamı: Bize tatlı soğuk su içiren ve günahlarımız nedeniyle onu içilmez tuzlu su yapmayan Allah'a hamd olsun(Ebu Nuaym)

Vasıtaya Binerken Okunacak Dua

Önce besmele okunur; üç tekbir getirilir Sonradan:

Okunuşu: Subhanellezi sehharalena haza ve ma kunna lehu mugrinine ve inna ila rabbina lemungalibun

Anlamı: Bunu bizim hizmetimize veren Allah'ın şanı ne yücedir O'nun ihsanı olmasaydı biz buna baskı yetiremezdik Belirli ancak biz Rabbimize döneceğiz

Eve Girerken Okunacak Dua

Okunuşu: Allahumme inni es'eluke hayral mevleci ve hayral mehraci bismillahi ve lecna ve bismillahi haracna va alallahi rabbina tevekkelna
Anlamı: Allahım! Her giriş ve çıkışımda senden hayır diliyorum Allah'ın adıyla evimize girer, Allah'ın adıyla çıkarız ve Rabbimize dayanıp güveniriz(Ebu Davud, Edeb: 112)

Evden Çıkarken Okunacak Dua:

Okunuşu: Bismillahi tevekkeltu alellahi la havle ve la guvvete illa billahil aliyyil azim

Anlamı: Allah'ın adını anarak (evimden çıkıyorum) ben, Allah'a dayanıp tevekkül ettim (her türlü) kuvvet ve kudret ancak ulu Allah'ın yardımıyladır

Gece Uykudan Önce Okunacak Dua:

Okunuşu: Bismike Allahumme emutu ve ehya

Anlamı: Senin adını anarak ölür ve dirilirim (uyur ve uyanırım) Allahım

Elbise Giyerken Okunacak Dua:

Okunuşu: Elhamdulillahillezi kesani haza ve razeganihi min ğayri havlin minni ve la guvvetin

Anlamı: O Allah'a hamd olsun ancak, benden bir şiddet olmaksızın bu elbiseyi bana giydirdi ve (bunu) bana rızık olarak verdi(Tirmizi, deavat: 107) *