Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Peygamber Efendimizin Allahı Görmesi

Hoş geldin! erdemcnm tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Peygamber Efendimizin Allahı Görmesi
0
177

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Miraçta Peygamber Efendimiz Allah'ı Görmüş müdür

Peygamberimiz miraçta Cenabı Hakkı şahsen baş gözü ile görmüştür

Fıkh ve hadis ilimlerinde müctehid ve evliyanın büyüklerinden S Abdülkadiri Geylanî hazretleri buyuruyor ama:

Mirac gecesi Resulullah, Allahü teâlâyı gördü Çünkü Cabir bin Abdullah, Peygamber efendimizin Necm suresinde Şüphesiz Onu fark ettiayeti kerimesi üzerine, Şüphesiz Rabbimi gördümbuyurduğunu ve aynı surenin Sidretülmünteha yanındaayeti kerimesi üstüne, Ben sidretülmüntehada Rabbimi gördüm O Kadar ama, ilahî vechinin nuru, benim için zahir oldubuyurduğunu bildirmiştir

İsra suresini 17 ayetinin tefsirinde, İbni Abbas hazretleri buyurdu oysa: Mirac gecesinde Resulullah, Allahü teâlâyı gördüGunyetü ’t Talibin)

İmamı Rabbanî:

“O Server (asm), Mirac gecesinde Rabb ’ini dünyada değil, ahirette gördü Çünkü o Server (asm), o gece, süre ve mekan çevresinden dışarı çıktı Ezelî ve ebedî bir an buldu Başlangıcı ve sonu bir nokta olarak fark etti Cennete gideceklerin, binlerce yıl sonra, cennete gidişlerini ve cennette oluşlarını, o gece fark etti İşte o makamdaki bakmak, dünyada görmek değildir “Öbür Dünya görmesi ile görmektir Bu görmeyi dünyada fark etti aramak de mecaz olarak söylenmiştir Dünyadan gidip gördüğü ve tekrar dünyaya geldiği için dünyada fark etti denilmiştir (Mektubat, 283) *

858,500Konular
982,380Mesajlar
32,975Kullanıcılar
yazaraliSon üye
Üst Alt