Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Petrol ve Doğal Gaz Mühendisi

Hoş geldin! xalle21 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Petrol ve Doğal Gaz Mühendisi
0
82

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Petrol ve Doğal Gaz Mühendisi Petrol ve doğal gazın bulunması, çıkarılması, depolanması ve nakledilmesi ile uğraşan ve bu konuda incelemeler yapan kişidir GÖREVLER Petrol ve doğal gazın nerelerde ve ne miktarda bulunduğunu saptamaya çalışır, Jeolojik ve jeofizik etütleri yapılan bölgede jeolojik örnekler üstünde araştırmalar yapar, elde edilen verileri değerlendirir, Sondaj için kullanılacak vasıta ve gereçleri saptar, Sondaj faaliyetlerinin ekonomik, güvenli ve süratli bir şekilde yürütülmesi için zorunlu önlemleri alır ve sondaj faaliyetlerini denetler, Petrol ve doğal gaz sonuç metotlarını ve yenileştirmek için araştırmalar yapar, Çiğ petrol ve doğal gazın depolanması ve nakledilmesi ile ilgili projeler hazırlar KULLANILAN MAKINE VE MALZEMELER Sondaj makineleri, Değişik killerden yapılmış sondaj çamurları, Çizim, hesaplama ve ölçüm için gerekli malzemeler MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Petrol ve doğal gaz mühendisi almak isteyenlerin; Üstteki düzeyde akademik yeteneğe ve sayısal düşünme gücüne sahip, Bir işi planlayıp uygulamaya koyabilen, Bir konuyu derinliğine araştırma isteği duyan, Derli Toplu ve düzenli çalışan, Ayrıntılara uyarı eden, İyi gözlem yapabilen ve yaratıcı kimseler olmaları gerekir ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Petrol ve doğal gaz mühendisleri, görevlerini genel olarak arazide ve dışında, kısmen laboratuarlarda yürütürler Egzersiz ortamı sıcak, soğuk ya da tozlu olabilir Petrol ve doğal gaz mühendisleri, yerbilim mühendisleri, maden mühendisleri, tekniker ve işçilerle işbirliği halinde kastetmek durumundadırlar Görevleri gezi etmelerini gerektirebilir ÇALIŞMA ALANLARI VE MESLEK BULGU OLANAKLARI Petrol ve doğal gaz mühendisleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden Tetkik Arama Enstitüsü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, BOTAŞ, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve bağlı şirketlerinde, tanıdık olmayan şirketlerde çalışabilirler MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleğin eğitimi, liseden sonradan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile girilebilen farklı alanlara yönlendirilmiş üniversitelerin Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliğibölümlerinde verilmektedir IŞ EĞİTİMİNE ANTRE KOŞULLARI Iş eğitimine başlayabilmek için ÖSS sınavında yeterli “Sayısal (SAY) puan olmak gerekir EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Mesleki eğitim süresi 4 yıldır Eğitim süresince; ilk iki yılda Matematik, Fizik, Kimya gibi esas bilim dersleri ile esas mühendislik derslerine tartı verilirken, son iki yılda Sondaj Mühendisliği, Petrol Imal Mühendisliği, Yerbilim İlkeleri, Doğal gaz Mühendisliği, Petrol Ekonomisi gibi dersler verilmektedir Eğitim, teorik ve pratik olarak yapılmaktadır Mezun yapabilmek için toplam 8 haftalık yaz stajı zorunludur MESLEKTE İLERLEME Akademik kariyer yaparak yükselebilirler Çalıştığı kuruluş veya şirkette üstteki seviye yöneticiliğe kadar yükselebilirler BENZER MESLEKLER: Yerbilim mühendisliği, jeofizik mühendisliği, maden mühendisliği BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU Eğitim boyunca öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan öğrenim ve harç kredisi, farklı alanlara yönlendirilmiş kurum ve kuruluşlardan burs alabilirler Ayrıca, yaz aylarındaki staj süresinde, az da olsa bir ödenti elde edebilirler Eğitim sonrasında, halk sektöründe çalışan meslek elemanı teknik hizmetler sınıfından aidat almaktadır Özel sektörde çalışanların ücretleri ise değişiklik göstermektedir DAHA AYRINTILI VERI İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER İlgili eğitim kurumları, Türkiye Iş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, Bünyesinde Iş Danışma Merkezi bulunan Türkiye Meslek Kurumu İl Müdürlükleri  

858,523Konular
981,265Mesajlar
31,115Kullanıcılar
Mehmet akf09Son üye
Üst Alt