Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Petibörlü Soğuk Baklava

Hoş geldin! premiumbird tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Petibörlü Soğuk Baklava
0
100

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Petibörlü Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
Şerbet için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Kaymak
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı irmik
Arasına eklemek için;
  • Rabotta çekilmiş 1 paket pötibör bisküvi kakaolu
Üzeri için;
  • Kakao

Petibörlü Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbetimizi hazırlamakla başlayalım. Suyu ve şekeri kaynatalım üzerine sütü ekleyip 2 dk daha kaynatalım.
  2. Sıvı kremayı, kremşantiyi ve vanilyalı farklı bir kapta homojen hale getirip şerbetin üstüne ekleyelim.
  3. Tereyağını sıvı yağ ile karıştırıp, eritelim. Kaymağında hazırlayıp kenara koyalım.
  4. İrmikle sütü kaynayana kadar pişirelim soğuması için kenarda bekletelim.
  5. Baklava yufkasını fırın tepsimize teker teker dizlerim 2 katta bir hazırlamış olduğumuz yağı sürelim.
  6. 20 kat yapalım sonra ortasına hazırlamış olduğumuz kaymağı pötibör bisküvisini ve son olarak ben antep fıstığı kullandım siz ceviz fındık fıstık yada sadede yapabilirsiniz. Petibör farklı bir lezzet katacak.
  7. Sonra tekrar kalan 20 katı ortalarını 2 katta bir yağlamak kaidesiyle serelim.
  8. Kalan yağı üzerine dökmeden evvel dilimleyelim. Sonra yağı dökelim.
  9. Önce 180 derecede orta katta. Sonra 200 derecede alt katta pişirelim alt üst eşit kızarsın denetim edelim.
  10. Fırından çıkan baklavanın birinci sıcaklığı çıkınca sütlü şerbetimizi ekleyelim gözünüze fazla gelecektir korkmayın hepsini çekecek.
  11. Süt 5-10 dk içinde çekecek sonrasında bir kat daha petibör serip, üzerine kakao ek edeceğiz kakaoyu bir elek yardımıyla ek edebilirsiniz.
  12. Süslemek içinde antep fıstığı koyabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Görüntüsü çok yakında gelecek kanalıma abone olursanız bu tanımlardan geri kalmazsınız. Hoşçakalın,.
Petibörlü Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler 1 paket hazır baklavalık yufka250 gram tereyağ1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ Arası için; 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz fındık antep fıstığı istediğiniz kullanabilirsiniz Şerbeti için; 2,5 su bardağı tozşeker2 su bardağı süt1 su bardağı su1 paket sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Pişmeyen Petibörlü Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı süt2 paket kakaolu petibör1 yemek kaşığı tereyağ1 çay bardağı şeker1 tane vanilya2 yemek kaşığı kakao (Sade petibör bisküvi kullanırsanız eğer) İçi için: 1 su bardağı süt1 paket kremşanti1,5 su bardağı hindistan cevizi Pişmeyen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Petibörlü Pudingli (Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek) Kek Tanımı İçin Malzemeler Keki için 4 adet yumurta1 su bardağı şeker1.5 su bardağı sütYarım su bardağı yağ1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 yemek kaşığı tarçın3 tane havuç (orta boy)1 çay bardağı parçalanmış cevizAldığı kadar un Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
En Kolayından Petibörlü Pasta Tanımı İçin Malzemeler 1 paket kakaolu petibörYarım su bardağı 3’ü bir ada1 paket kremşanti1 su bardağı süt1 yemek kaşığı kahvaltılık çikolataYarım su bardağı kadar çikolata parçacığı (İsteğe bağlı) Çikolata sos için; 1 paket çikolata sos1,5 su bardağı süt En...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Soğuk Sütlü Baklava Tanımı İçin Gereçler 30 -35 adet baklavalık hazır yufka1 paket margarin (tamamen tereyağı da yapabilirisiniz)Yarım çay bardağı sıvı yağ İçi için; Ceviz yada fındık Şerbeti için 1 kg süt1 su bardağı su3 su bardağı şeker Üzeri için; 1 paket tablet çikolata(80 gr)3-4 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,066Kullanıcılar
bulo1337Son üye
Üst Alt