Petibör Bisküvili Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 40 adet petibör bisküvi
- 225 gram tereyağı
- 450 gram bitter çikolata
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Petibör Bisküvili Pasta Tanımı Yapılışı
- Tereyağ tencerede kısık ateşte eritilir.
- Yağ eriyi erimez içine parçalanan çikolata eklenir ve ocaktan alınır.
- Çikolatada eriyince içine yumurta ve pudra şekeri eklenerek karıştırılır ve pürüzsüz hale getirilir.
- İnce kek kalıbı folyo yahut tepsi kağıdı ile kaplanarak en alt kısma hazır olan çikolata karışımı konur.
- Üzerine bisküviler dizilir.
- Bisküvilerin üzerine yeniden çikolata sürülerek bisküvi konur.
- Bu süreç çikolata ve 40 adet bisküvi bitene kadar tekrarlanır.
- En üst kısım yeniden çikolata ile bitirilerek buzdolabında bir kaç saat yahut 1 gün bekletilir.
- Dilimlenerek servis edilir.
3 aylarımız mübarek olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.