Perişan Kurabiye (Muhteşem Lezzeti Ve Ekonomik) Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- Aldığı kadar un (4 su bardağına yakın)
- 1 /2 su bardağı kuru üzüm (Doğranmış)
- 1/2 (yarım) su bardağı fındık içi (Hafif irili ufaklı)
- 1 limonun kabuğu rendesi
Perişan Kurabiye (Muhteşem Lezzeti Ve Ekonomik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel kabımıza tereyağı yumurta ve sıvı yağ alıyoruz. Elimizde bir hoş karıştırıyoruz.
- Sonra akabinde pudra şekeri, sirke, kabartma tozu ve vanilya ek ediyoruz ununu yavaş yavaş yediriyoruz yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- Limon kabuğu rendesi, doğranmış kuru üzüm ve hafif irili fındıkları da ek ediyoruz.
- Yumuşak bir hamur olunca küçük modüller halinde kaşıkla kopartarak fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında çok kızarmadan alıyoruz. Deneyecek olanlarin şimdiden eline sıhhat afiyet olsun ????????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.