Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Perde Tatlısı

Perde Tatlısı
0
71

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
perde-tatlisi.jpg

Perde Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 10 adet baklavalık yufka
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 adet vanilya
Şerbeti İçin
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon
Sosu İçin
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 bardak süt
  • 1 adet vanilya
Üzeri İçin
  • File badem

Perde Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci önce şerbeti için şeker, su ve limonu tencereye alıp kaynatalım. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha ocakta bekletmemiz kâfi daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  2. Sosu için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kısa çırpalım kenarda beklemeye alalım.
  3. İrmik ve vanilyayı karıştıralım.
  4. Bir adet yufkayı tezgaha serelim üzerine fırça ile sıvı yağı sürelim ve irmikten serpiştirelim perde üzere büzüştürelim tabanını yağladığımız dikdörtgen borcam tepsimize yerleştirelim tam ona göre oluyor boyutu esasen.
  5. Bütün yufkaları bu şekilde yapalım ve bitince 200 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
  6. Fırından çıkartıp hazırladığımız sosu üzerine döküp tekrar pişirelim.
  7. Sosu pişen alt üst güzelce kızaran tatlımızı fırından çıkartıp soğuk şerbeti üzerine dökelim.
  8. Birkaç saat dinlenen tatlının üzerine kaymak ve antep fıstığı serpiştirip servis edelim. Maraş dondurması ilede servis edilebilecek güzel bir tatlıdır kendileri ???????????? benim üzere ilginç tanımları denemeyi sevenlere muhakkak tavsiyemdir deneyin derim şimdiden afiyet olsun ????????????????????????.
 
858,505Konular
982,755Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt