Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
İç pilavı için;
- 4 su bardağı pirinç
- 1 bütün tavuk
- 1 buçuk su bardağı çiğ badem (haşlanıp kabukları soyulmuş)
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 4 buçuk su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
- 3 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ (yumuşak)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Yumuşak kurabiye hamuru kıvamında olacak
Perde Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinci ılık tuzlu suya ıslatıp yarım saat bekletiyoruz.
- Suda biraz kaynatılmış kabukları soyulmuş bademleri tereyağında kavuruyoruz,
- Tavukları haşlayıp ayıklıyoruz ,az sıvı yağda tuz ve karabiber ekleyip biraz lezzet versin diye kavuruyoruz.
- Kuş üzümlerini sıcak suda ıslatıyoruz.
- Pirinci sıvı yağda 15-20 dk kavuruyoruz 2 damla limon sıkın beyaz ve parlak olsun.
- Tavuk suyun ekleyip kısık ateşte pişirip dinlendiriyoruz.
- Dinlenen pilava diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz
- Tencerenin dibini bol tereyağ ile yaylıyoruz, bademleri isteğe göre şekilli diziyoruz .
- Buzlukta biraz donduruyoruz.
- Hamuru açıp dikkatlice yayıyoruz, pilavı ekleyip hamuru güzelce kapatıyoruz.
- Üzerine de tereyağ sürüyoruz.
- Kapağı başta kapalı şekilde 200 derece fırında 25-30 dk pişirip sonra kapağını açıp üzeri kızarınca alıyoruz ters çevirip servis yapıyoruz.
Perde Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.