Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Perde Pilavı

Hoş geldin! iskra tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Perde Pilavı
0
58

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
perde-pilavi-4.jpg

Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler


İç gereci
  • 1,5 tavuk göğsü
  • 3 su bardağı pirinç̧
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 1 paket kuş üzümü
  • 1 kase yer fıstığı
  • 13 adet kestane  (Önceden haşlanıp soyulacak isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Sıvıyağ
Hamuru için
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Perde Pilavı Tanımı Yapılışı

  1. Hamurun yapılışı.Un hariç bütün malzemeyi derin bir kapta karıştırıyoruz unu azar azar ek ediyoruz ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz kenara alıp dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. İç gerecin yapılışı.Önce tavuğumuzu 3 su bardağı su ile haşlayıp suyunu pilavda kullanmak için ayırıyoruz tavuğu didikliyoruz.
  3. Dolmalık ve yer fıstığını sıvı yağda kavuruyoruz.
  4. Evvelden ıslatıp yıkadığımız pirinci ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Kuş üzümünü yıkayıp ek ediyoruz.
  6. Baharatlarınız tuzunu ek ediyoruz.
  7. Daha önceden haşlayıp soyduğumuz kestaneyi ve tavukları da ek ettikten sonra tavuk suyunu az gelirse olağan sıcak su ekleyebilirsiniz kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz ( suyunu olağan pilavdan az koyalım fırının içinde de pişicek lapa olmaması için ).
  8. Dinlenen hamuru merdane ile açıyoruz.
  9. Ben borcam tencerede pişirdim güzelce tereyağ yada margarin ile yağlıyoruz fıstıkları tencerenin iç tabanına ve yan kısımlarına yağ ile yapıştırıyoruz.
  10. Açtığımız hamuru yerleştiriyoruz iç pilavını doldurup tencerenin dışında kalan hamuru pilavın üzerine kapatıyoruz.
  11. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 5 dak dinlendirip servis yapacağımız tabağa aykırı çeviriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun????.
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt