Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Perde Pilavı

Hoş geldin! mernusch tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Perde Pilavı
0
90

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
perde-pilavi.jpg

Perde Pilavı Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 3 su bardağı un
Pilavı için
  • 3 tane tavuk butu
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı kul üzümü
  • 1 su bardağı badem
  • 3 su bardağı pirinç
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Tuz

Perde Pilavı Tanımı Yapılışı

  1. Pilavın üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar tavuk suyu.
  2. Öncelikle ortası delik olmayan bir kek kalıbını tereyağ ile yağlayıp soyulmuş bademleri istediğiniz formda kek kalınına yerleştirip buzdolabına kaldırın. Tavuk butlarını bir tencereye alın ve üzerini hayli geçecek su ile haşlamaya bırakalım.
  3. Bir adet kurusoğanı içine atalım.
  4. Tavuklar haşlanana kadar hamuru için gerekli gereçleri bir kapta karıştırıp yavaş yavaş un ekleyelim.
  5. Hamur yoğurup kıvama getirdikten sonra kek kalıbımızı büsbütün saracak büyüklükte açalım.
  6. Haşlanan tavukları suyunu bir kenara ayırıp etleri parçalayalım.
  7. Akabinde tereyağı tavaya alıp akabinde badem kuş üzümünü ekleyelim biraz kavurup pirinci koyalım baharatlar ve tuzu ekleyip güzelce kavurduktan sonra pirincin üzerini bir cm geçecek kadar tavuk suyunu ekleyelim ve suyunu çekene kadar pişirelim.
  8. Pişen pilavın içine modüllere ayırdığımız tavukları ekleyip harmanlayalım kek kalıbımızı buzdolabından çıkarıp hamuru dikkatlice içine serelim.
  9. Pilavı kalıba döküp hamur ile üzerini kaplayalım.
  10. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  11. Pişen perde pilavımızı servis tabağına karşıt çevirip dilimleyerek servis edebilirsiniz :).
 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt