Peraşki (Azeri) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 kq 500q un
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 cay kasiyin ortasinda maya
- 1 çay kaşığı şeker
- Aldigi kadarda su
- 1 kq patates
- 2 dolu çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı biber
Peraşki (Azeri) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle un duz şeker maya. Hamur yogurub 3. 4 saat dinlenmeye birakiyoruz.
- Hamura yorub dinlenmeye birakmadan önce hamura 1yemek kaşığı sıvı yağ tokub bir azda yogurub dinlenmeye birakiyoruz.
- Hamuru 2sat sonra bir daha yoruyoruz.
- İc harcı için patates haslayib guzelce eziyoruz tuz biber qarisdirib icchacvalıyoruz.
- Kendine gelen hamurlardan orta boyda yani mandalinadan bi az büyük taplar hazırlayib biraakiyoruz.
- 5,dk dinleniyo. Sonra onlari elimizi yaglayib elimizle aciyoruz.
- Ortasına patatea harcı yayiyoruz sonra kapatiyoruz.
- Ortasinda patates oldugu içi iki kenarini ortasına dogru getiriyoruz. Sonra onlari kizgin yağda bisiriyoruz. Ketcapla sumun yapin. Afiet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.