bilgisayarci
FD Üye
Pepeçura Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kadar siyah üzüm
- 3 su bardağı su
- 1/2 (yarım) çay bardağı şeker (ihtiyaç duyulursa şart değil.)
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı nişasta (silme)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Evde olan her türlü fındık, fıstık…
Pepeçura Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Üzüm ayıklanıp yıkanır, tencereye alınır; üzerine su ilave edilir. (şekerin en son tadına bakıp eklenmesinde yarar var. Üzüm tatlıysa gerek bile duyulmuyor. ).
- Ocağa alınan üzüm, suyla birlikte yaklaşık 20-25 dakika kısık ateşte kaynatılır.
- Daha sonra süzgeçten geçirilir. (bu aşamada üzüm suyu zaten soğuduğu için üzerine nişasta ve mısır unu ilave edilmesinde bir sakınca yok, topaklanmıyor. )
- Üzüm suyu, nişasta ve mısır unu eklendikten sonra tekrar ocağa alınır, koyulaşana kadar pişirilir.
- Daha sonra tencerenin altı kapatılır, 1 tatlı kaşığı tereyağı eklenir, karıştırılır ve kaselere dökülür.
- Buzdolabına kaldırılan tatlı daha sonra süslenir ve soğuk soğuk servis edilir.
Pepeçura Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.