Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pembiş Tatlı

Pembiş Tatlı
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pembis-tatli.jpg

Pembiş Tatlı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 fincan sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 10 yemek kaşığı un
  • Kırmızı besin boyası (İstediğiniz rengi elde edene kadar damlatabilirsiniz.)
Kreması İçin
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz kremşanti

Pembiş Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle kremasını hazırlayıp dolapta bekletmemiz gerekiyor. Süt, toz şeker, tereyağı, nişasta ve unu bir tencereye alıp ocakta katılaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Ocaktan alıp ılıyınca vanilya ve toz kremşantiyi ekliyoruz. Yaptığımız kremayı bir sıkma poşetine alıp dolapta bekletiyoruz.
  3. Keki için öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıyoruz. Akabinde öbür gereçleri de ekleyip kağıt serili tepsimize kek harcını döküyoruz.
  4. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 20-30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Ilıdıktan sonra bardak yardımıyla kekten daireler çıkarıyoruz.
  5. Hazırladığımız kremayı iki kek ortasına sürüyoruz ve en üst kısmına da sürüp üzerini istediğimiz biçimde meyveyle süslüyoruz. Herkese afiyet olsun????.
 
858,505Konular
982,686Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt