iltasyazilim
FD Üye
Pembiş Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı çilekli süt
*3 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*50 gr tereyağı
*Kırmızı gıda boyası
*Ayrıca hindistan cevizi tozu
Pembiş Sultan Sarması Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar İlk olarak tenceremize sütlerimizi, un, nişasta, şeker malzemelerimizi karıştırıp kısık ateşte kaynatıyoruz indirmeye yakın vanilya, yağımızı, gıda boyamızı (ben çay kaşığının ucuyla koydum)koyup yağ eriyinceye kadar karıştıralım ocaktan indirelim Fırın tepsimize hindistan cevizi tozumuzu serpip her yerine aynı oranda yayıyoruz Buzdolabımıza koyup bir saat kadar dursun Sonra kremamızı çırpıp üzerine ince bir tabaka halinde kremamızı yayıp ortalama 67 saat buzdolabında bekletiyoruz Ben akşam yaptım Tabağa kadar buzdolabında beklettim Tepsimizi alıp 3 cm kalınlığında kesin Spatula yardımı ile sarın, sararken hafif çatlaklar oluşuyor Hindistan tozu ile kapatabilirsiniz Servis tabağına dizin Afiyet olsun ???
*1 su bardağı çilekli süt
*3 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*50 gr tereyağı
*Kırmızı gıda boyası
*Ayrıca hindistan cevizi tozu
Pembiş Sultan Sarması Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar İlk olarak tenceremize sütlerimizi, un, nişasta, şeker malzemelerimizi karıştırıp kısık ateşte kaynatıyoruz indirmeye yakın vanilya, yağımızı, gıda boyamızı (ben çay kaşığının ucuyla koydum)koyup yağ eriyinceye kadar karıştıralım ocaktan indirelim Fırın tepsimize hindistan cevizi tozumuzu serpip her yerine aynı oranda yayıyoruz Buzdolabımıza koyup bir saat kadar dursun Sonra kremamızı çırpıp üzerine ince bir tabaka halinde kremamızı yayıp ortalama 67 saat buzdolabında bekletiyoruz Ben akşam yaptım Tabağa kadar buzdolabında beklettim Tepsimizi alıp 3 cm kalınlığında kesin Spatula yardımı ile sarın, sararken hafif çatlaklar oluşuyor Hindistan tozu ile kapatabilirsiniz Servis tabağına dizin Afiyet olsun ???