Pelmenik Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 250 gram un
- Yarım su bardağı su(yavaş yavaş ilave edilmeli)
- Tuz
- 1 adet soğan
- 500 gram kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sıcak su ve 1 tatlı kaşığı yemek çeşnisi
Pelmenik Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcın hazırlanışı.Soğan küçük, küçük doğranır.
- Kıyma, soğan, tuz, karabiber, pul biber harmanlanır.
- Hamuru için.Yumurta, un, su, tuz yoğurma kabına alınır ve yoğurulur.
- Daha sonra hamur açılır; kare, kare kesilir.
- İç harçtan konulur ve uçlarından birleştirilir.
- Bütün hamura bu işlem yapıldıktan sonra haşlama işine geçilir.
- Su kaynatılır, içine çeşni konulur ve 7-8 dakika kadar haşlanır. İstenilen bir sosla servis yapılır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.