teknolojiuzmani
FD Üye
Pekmezli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pekmez
- 3 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Fındık
Pekmezli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye bütün malzemeleri koyalım karıştırarak pişirelim.
- Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştıralım.
- İyice kıvama alıp koyulaştıktan sonra 1-2 taşım kaynatıp, ocaktan alalım.
- Servis yapacağımız kaseleri hazırlayalım.
- Tatlımızı kaselere paylaştıralım.
- Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz ????
- İster oda sıcaklığında ister buzdolabında bekletebilirsiniz. Bu tarif mehtap turan tarafından düzenlenen tariften yapılmıştır ????????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.