
Pekmezli Pelte (Bulamaç) Tanımı İçin Materyaller
- 2,5 su bardağı su
- 1 su bardağı pekmez
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Kırılmış fındık yahut ceviz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Pekmezli Pelte (Bulamaç) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle unu, suyu, nişastayı ve pekmezi derin bir tencerede karıştırın.
- Un ve nişasta suda eriyene kadar karıştırıp, sonra ocakta pelte olana kadar çırpın.
- Ben kaselere servis etmek istedim. 4 kişilik kaseye hisse ettim. İsterseniz tek bir tabakta da servis yapabilirsiniz.
- Tereyağını eritin lakin çok sıcak olmasın. Bir tatlı kaşığı kadar herbir porsiyona dökün.
- Kırık ceviz yahut fındıkla süsleyerek ılık yahut sıcak tüketin. Şimdiden afiyet olsun.