Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pekmezli Pelte (Bulamaç)

Pekmezli Pelte (Bulamaç)
0
43

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
pekmezli-pelte-bulamac.jpg

Pekmezli Pelte (Bulamaç) Tanımı İçin Materyaller

  • 2,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı pekmez
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Kırılmış fındık yahut ceviz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Pekmezli Pelte (Bulamaç) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle unu, suyu, nişastayı ve pekmezi derin bir tencerede karıştırın.
  2. Un ve nişasta suda eriyene kadar karıştırıp, sonra ocakta pelte olana kadar çırpın.
  3. Ben kaselere servis etmek istedim. 4 kişilik kaseye hisse ettim. İsterseniz tek bir tabakta da servis yapabilirsiniz.
  4. Tereyağını eritin lakin çok sıcak olmasın. Bir tatlı kaşığı kadar herbir porsiyona dökün.
  5. Kırık ceviz yahut fındıkla süsleyerek ılık yahut sıcak tüketin. Şimdiden afiyet olsun.
Pekmezli Pelte (Bulamaç) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,657Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt