Pekmezli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 150 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta(beyazı üzerine ayrılacak)
- 2 çay bardağı üzüm pekmezi
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un(yumuşak kıvamda bir hamur olacak)
- Ayırdığımız yumurta beyazı
- Toz şeker
- Ceviz
Pekmezli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için un hariç verilen materyalleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Unu denetimli bir formda ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlıyoruz.
- Evvel ayırdığımız yumurta beyazına üst kısmını batırıp,sonra da toz şekere batırıyoruz.
- Kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- Bütün hamur bitene kadar birebir sürece devam ediyoruz.
- En son üzerlerine ceviz batırıp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.