Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pekmezli Kadayıf

Pekmezli Kadayıf
0
124

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Pekmezli Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg kadayıf
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • İsteğe bağlı ceviz yahut fındık
Şerbet için
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limon
  • Çay kaşığı ucu ile tereyağ

Pekmezli Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbeti yapmak için gereçleri tencereye alıp orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırıp akabinde 10 dk kısık ateşte pişirelim.
  2. Kadayıfları geniş bi kaba mutfak makası ya da bıçak ile doğrayıp alalım.
  3. Tereyağını eritip üzerine dökelim.
  4. Pekmez, mısır unu ve sıvı yağı da ek edip güzelce harmanlayalım.
  5. Yağladığımız borcama kadayıfın yarısını bastıra bastıra dizeli.
  6. Bu kısımda istersek ceviz yahut fındık koyalım.
  7. Ardından kalan kadayıfları da koyup uygunca elimizle basalım hatta kullanmadığınız bi cezve ile de basabilirsiniz sıkı sıkıya olmalı.
  8. 200 derece fırında nar üzere kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan 5 dk sonra soğumuş şerbeti dökün.
Pekmezli Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,653Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt