iltasyazilim
FD Üye
Pekmezli Helva Yöresel Konya Karaman Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pekmez
*1, 5 su bardağı su
*1 yumurta
*Un
*Sıvı yağ yaklaşık 1, 5 su bardağı
Pekmezli Helva Yöresel Konya Karaman Tarifi Yapılışı Karıştırma kabına pekmezi, suyu, yumurtayı ekleyip mikserle çırpıyoruz içine un ilave edip kek hamurundan sıvı, bir hamur elde ediyoruz tencereye sıvı yağı koyup kızdırıyoruz, mikserle çırptığımız harcı ekleyip orta ateşte iyice kaşıkla kavuruyoruz, helva sıvı yağı tamamen içine alıp, iyice rengi koyulaşacak yaklaşık 25 yada 30 dk sürüyor, daha sonra tabaklara alıp, kaşıkla süsleyip sıcak sıcak servis ediyoruz Gerçekten tadını tarif edemem lezzet ötesi bir şey*Afiyet olsun*Not, o törede bu helvanın gerçek adı öküz helvasıymış fakat ben bu ismi başlık olarak*yazamadım kendimce bir isim buldum bunu da bilgilerinize sunarım
*1 su bardağı pekmez
*1, 5 su bardağı su
*1 yumurta
*Un
*Sıvı yağ yaklaşık 1, 5 su bardağı
Pekmezli Helva Yöresel Konya Karaman Tarifi Yapılışı Karıştırma kabına pekmezi, suyu, yumurtayı ekleyip mikserle çırpıyoruz içine un ilave edip kek hamurundan sıvı, bir hamur elde ediyoruz tencereye sıvı yağı koyup kızdırıyoruz, mikserle çırptığımız harcı ekleyip orta ateşte iyice kaşıkla kavuruyoruz, helva sıvı yağı tamamen içine alıp, iyice rengi koyulaşacak yaklaşık 25 yada 30 dk sürüyor, daha sonra tabaklara alıp, kaşıkla süsleyip sıcak sıcak servis ediyoruz Gerçekten tadını tarif edemem lezzet ötesi bir şey*Afiyet olsun*Not, o törede bu helvanın gerçek adı öküz helvasıymış fakat ben bu ismi başlık olarak*yazamadım kendimce bir isim buldum bunu da bilgilerinize sunarım