
Pekmezli Boğaz Pastili Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 tane karanfil ben havanda dövdüm bir poşet içinde de dövebilirsiniz
- 1 çorba kaşığı pekmez
- 1 çorba kaşığı nişasta
Pekmezli Boğaz Pastili Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şekeri teflon tavaya alalım altını kısalım.
- Erimeye başlayınca hafif açalım altını.
- Kuru malzemeyi ortaya dökelim.
- Şekeri eriyince üzerine limon suyu pekmezi ilave edelim. Hafif katılaşacak altını kısın karıştırın ben çaydanlıkta su kaynattım tavayı üzerine aldım.
- Yağlı kağıda peçeteyle çok az yağ damlatıp her yerine sürelim.
- Çay kaşığı ile yağlı kağıda dökelim.
- Tavadaki biraz donmaya başladı ve ocağın en ufak gözüne aldım kıstım altını.
- Hepsi bitene kadar çay kaşığı yardımıyla dökelim.
- Soğudukdan sonra yağlı kağıt üzerinde nişasta serpelim karıştıralım.
- Kapaklı bir kaba alalım. Buzdolabında saklayalım. Deniyecek olanlara şifa olsun.