
Pekmezli Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 dilim balkabağı
- 2 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı pekmez
Pekmezli Balkabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikli olarak kabaklarımızı soyup doğruyoruz.
- Daha sonrasında kabakları tencereye aldıktan sonra üzerine şeker ilave ediyoruz.
- Şeker iyice kabakla birleşene kadar 5-6 saat bekletiyoruz (isterseniz geceden şekerle koyup sabaha kadar bekletebilirsiniz)
- Bekleyen kabaklarlara hiçbir kaynatma işlemi yapmadan fırın tepsisine koyup 180•c fırında 30 dakika (kabaklar yumuşayana kadar ) pişiriyoruz .
- Pişen kabakları üzerine pekmez gezdirip tekrar 5 dakika daha fırında pişirdikten sonra tatlımız hazır afiyet olsun
.