iltasyazilim
FD Üye
Pekmezli Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet orta büyüklükte ayva
*4 adet kuru incir
*1 çorba kaşığı kuru üzüm
*1 su bardağı pekmez (Tarifte üzüm pekmezi kullanılmıştır )
*½ çay kaşığı tarçın
Pekmezli Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce kuru incir ve kuru üzümler bir kasenin içerisinde sıcak su ile ıslatılır, yaklaşık 3 dakika kadar bekletilir Daha sonra kuru incirler ufak ufak doğranır
Kuru incir, kuru üzüm karışımı içerisine ½ çay kaşığı tarçın konularak karıştırılırAyvalar güzelce soyulur, içerisinden çekirdekleri çıkartılır ve içleri hafifçe oyulur Ayvalar bir fırın tepsisine yerleştirilir ve içlerine 1’er tatlı kaşığı pekmez dökülür Daha sonra kuru incir ve kuru üzümle hazırlanmış karışım her bir ayvanın içerisine paylaştırılırSonra tekrar üzerlerine 1’er tatlı kaşığı pekmez gezdirilir Kalan pekmez ½ su bardağı su ile seyreltilerek fırın tepsisinin dibine dökülür 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 45 50 dk pişirilirPişirme sırasında ayvalar yumuşayana kadar üzeri alüminyum folyo ile örtülürse iyi olur; örtmezseniz kuru meyveleriniz yanabilir Son 5 dk’da üzerindeki alüminyum folyo alınıp kuru meyve karışımı ve ayvaların hafifçe kızarması sağlanır
*2 adet orta büyüklükte ayva
*4 adet kuru incir
*1 çorba kaşığı kuru üzüm
*1 su bardağı pekmez (Tarifte üzüm pekmezi kullanılmıştır )
*½ çay kaşığı tarçın
Pekmezli Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce kuru incir ve kuru üzümler bir kasenin içerisinde sıcak su ile ıslatılır, yaklaşık 3 dakika kadar bekletilir Daha sonra kuru incirler ufak ufak doğranır
Kuru incir, kuru üzüm karışımı içerisine ½ çay kaşığı tarçın konularak karıştırılırAyvalar güzelce soyulur, içerisinden çekirdekleri çıkartılır ve içleri hafifçe oyulur Ayvalar bir fırın tepsisine yerleştirilir ve içlerine 1’er tatlı kaşığı pekmez dökülür Daha sonra kuru incir ve kuru üzümle hazırlanmış karışım her bir ayvanın içerisine paylaştırılırSonra tekrar üzerlerine 1’er tatlı kaşığı pekmez gezdirilir Kalan pekmez ½ su bardağı su ile seyreltilerek fırın tepsisinin dibine dökülür 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 45 50 dk pişirilirPişirme sırasında ayvalar yumuşayana kadar üzeri alüminyum folyo ile örtülürse iyi olur; örtmezseniz kuru meyveleriniz yanabilir Son 5 dk’da üzerindeki alüminyum folyo alınıp kuru meyve karışımı ve ayvaların hafifçe kızarması sağlanır