Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pazılı Börek

Pazılı Börek
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pazili-borek-5.jpg

Pazılı Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yufka
  • 1 bağ pazı (isterseniz ıspanakla yapabilirsiniz)
  • 1 kase lor
  • 1 çay kaşığı tuz (benim peynirim tuzluydu)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu ve susam

Pazılı Börek Tanımı Yapılışı

  1. Pazı kesilir ve içine bir tabak lor eklenir akabinde pul biber ve tuz ek edilerek karıştırılır.
  2. Yağ ve su bir kasede uygunca karıştırılır.
  3. Birinci kat yufka serilerek yağ ve su karışımı sürülür akabinde ikinci kat yufka serilerek yağ ve su karışımı tekrar sürülür.
  4. Akabinde yufka 16 modüle bölünür.
  5.  Her bir kısma 1 kaşık iç harç konulur ve sarılır.
  6. Sardıktan sonra üzer için bir yumurta sarısı sürülür ve çörek otu dökülür.
  7. Evvelden ısıtılmış 180 derce fan ayarında yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,805Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt