Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pazı Sarması

Pazı Sarması
0
95

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Pazı Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • ️1 demet pazı
  • ️1 adet kuru soğan
  • ️2 diş sarımsak
  • ️3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • ️1 yemek kaşığı domates salçası
  • ️1 çay kaşığı karabiber
  • ️1 çay kaşığı tuz
  • ️1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • ️1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
  • ️1 tatlı kaşığı kuru nane
  • ️1/2 (yarım) su bardağı pilavlık bulgur
  • ️1/2 (yarım) çay bardağı su
  • ️1 yemek kaşığı domates sos

Pazı Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavamıza zeytinyağını alıp üzerine ufak doğradığımız kuru soğanı ekleyip biraz savunduktan sonra sarımsakları ekliyoruz.
  2. Salçamızı ve baharatları ekleyip kavuruyoruz.
  3. Bulguru ekliyoruz biraz kavurup suyu ve domates sosu ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  4. Sıcak suyu tenceremize ekliyoruz ve yıkayıp uzunluklarına nazaran üst üste koyduğumuz yaprakları 1 dakika haşlıyoruz.
  5. Haşlanan yaprakları soğuk suya alıyoruz ki daha fazla pişmesin ve renkleri de solmasın.
  6. Yassı bir tencerenin tabanına pazının sap kısımlarını koyup üzerine sarmalarımızı diziyoruz.
  7. 1 demet pazıdan bir sıra sarma çıktı.
  8. Üzerine sarma taşı yahut tabak kapatıp üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyip kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-15 dakika ortası pişiriyoruz. Sarmamız servise hazır.
Bon appétit :).

Pazı Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pazı Sarması Tanımı İçin Materyaller 3 bağ pazı yaprağı (Yaklaşık 1kg)300 gram yağlı kıyma1+1/2 (yarım) su bardağı pirinç1/2 (yarım) su bardağı pilavlık bulgur1/2 (yarım) demet maydanoz1 büyük kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı toz sumak1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler 2 bağ pazı1 su bardağı pirinç1 su bardağından 1 parmak eksik yemeklik bulgur1 çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 adet büyük kuru soğan2 diş sarımsak1 demet maydanoz1 yemek kaşığı nar ekşisi1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Bulgurlu Pazı Sarması (Buharda) Tanımı İçin Malzemeler 1 kg pazı3 su bardağı pılavlık bulgur250 gram kıyma200 gram kuyruk yağı (Kıyma şeklinde)1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber2 yemek kaşığı nar ekşisi2 orta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler 3-4 demet pazı2 diş sarımsak3 adet orta boy soğan1 çay bardağı sıvı yağ1 dolu yemek kaşığı salça1 su bardağı bulgur1 su bardağı pirinçYarım demet maydanozTuzKarabiberPul biberNane Pazı Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk önce...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Pazı Sarması (Zılk Sarması) Hatay Usulü Tarifi İçin Malzemeler Pazı yaprağı ( zılk )Kaynamış su İç harcı için gerekli olanlar; 2 kase pirinç1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kuru nane2 yemek kaşığı domates salçasıYeteri kadar tuz1,5 çay bardağı sıvı yağ4 yemek kaşığı nar ekşisi Pazı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
858,505Konular
982,686Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt