Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pazı Sarması

Pazı Sarması
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pazi-sarmasi.jpg

Pazı Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • 1 bağ pazı
  • 1 çay bardağı yıkanmış pirinç
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 büyük diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 küp şeker
Sos için:
  • 1 kase yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak

Pazı Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kaynamış sıcak suda pazı yapraklarını 5 dakika bekleyip yumuşatalım.
  2. Bu esnada soğanı ve sarımsağı kavuralım .
  3. Salçayı ve pirinçlerini de ekleyip biraz daha kavuralım tüm baharatları ve üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim .
  4. Biraz yumuşadıktan sonra pazı yapraklarına yerleştirip saralım.
  5. Pazı saplarını tencere tabanına koyalım ve sardığımız pazı sarmalarını yerleştirelim.
  6. Zeytinyağı tuz ve suyu karıştırarak sarmaların hizasına kadar dökelim.
  7. Evvel yüksek ateşte kaynadıktan sonra yaklaşık 40 dk kısık ateşte pişirelim.
  8. Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında yaktığımız pul biber sosuyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt