iltasyazilim
FD Üye
1 bağ pazı 3 su bardağı un Yarım çay bardağı ince bulgur 1 kilo yoğurt 2 diş sarmısak Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Yaz sıcaklarında içinizi ferahlatacak bir tarif Malatya yöresine ait Pazıların saplarını keserek başlayalım Tencereye biraz su koyup kaynayınca pazıları içine atıyoruz çok az kaynayıp yumuşayınca sıcak sudan çekip hemen soğuk suya tutuyoruz Hamurunu yapmak için kabımıza unu ince bulguru birazcık tuzu koyup hamur yapıyoruz Pazıyı ucundan tutup çekince ikiye ayrılıyor zaten Aşağıdada gösterdim Yarısına hamurdan koparıp sarıyoruz Üzerine bir tane tabak kapatıp üzerine soğuk su ekliyoruz 5 dakika kadar pişirip süzüyoruz Soğuduktan sonra sarmısaklı yoğurda katıp buzlukta iyice soğutup servis yapıyoruz
Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Yaz sıcaklarında içinizi ferahlatacak bir tarif Malatya yöresine ait Pazıların saplarını keserek başlayalım Tencereye biraz su koyup kaynayınca pazıları içine atıyoruz çok az kaynayıp yumuşayınca sıcak sudan çekip hemen soğuk suya tutuyoruz Hamurunu yapmak için kabımıza unu ince bulguru birazcık tuzu koyup hamur yapıyoruz Pazıyı ucundan tutup çekince ikiye ayrılıyor zaten Aşağıdada gösterdim Yarısına hamurdan koparıp sarıyoruz Üzerine bir tane tabak kapatıp üzerine soğuk su ekliyoruz 5 dakika kadar pişirip süzüyoruz Soğuduktan sonra sarmısaklı yoğurda katıp buzlukta iyice soğutup servis yapıyoruz
Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız