
Pazı Kızartması Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo pazı
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- Tuz
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Pazı Kızartması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pazıyı güzelce yıkayın ve çok ince olmayacak formda doğrayın.
- Kaynar suya atın ve 10 dakika kadar pişirin.
- Pişen pazıları süzgeç alın.
- Sonra dilimlenmiş patatesleri öbür bir kaynar suda yumuşayıncaya kadar pişirin ve bir kaba alın.
- Soğuyan pazıların suyunu sıkıp ezmiş olduğunuz patateslere ek edin.
- 1 adet ince ince soğan doğrayın, mısır unu ve tuzunu ek edip güzelce karıştırın.
- Yağlanmış tavaya harcı yerleştirip kızartmaya başlayın.
- Önlü gerili kızaran pazılar servise hazırdır. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.