
Pazar Kahvaltılarına Özel Pastane Poğaçası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 1 çay bardağı ılık su (150 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya yahut yarım paket yaş maya
- 1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
- 4-5 su bardağı un (200 ml)
- Sucuk, kaşar peyniri
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
Pazar Kahvaltılarına Özel Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına ılık süt, ılık su, tuz, toz şeker, sıvı yağı, yumurta akı ve mayayı koyup güzelce karıştırarak eritin. Akabinde denetimli bir formda unumuzu ek ederek yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- Hamurumuzu kapatıp 1 saat mayalandıralım. Mayalanan hamuru tezgaha aktarın. Akabinde hamurumuzu 12 eşit modüle bölelim.
- Elimizle bezeyi yuvarlak hale getirelim. Akabinde iç harcımızı koyup, kapatalım. Avucumuz ile bastıralım. Bu formda tepsiye dizdikten sonra, üzerini kapattığımız poğaçalarımızın 15-20 dakika tepsi mayasını almasını bekleyelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürerek evvelce 200 derecede ısıttığımız fırında pişirelim. Pişen poğaçalarımızın üzerini nemli bezle örtelim. 5 dakika sonra servis edelim. Afiyet şifa olsun.