Pavlova Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta beyazı
- 1 su bardağı şeker (inceltilmiş robottan çektim ben)
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
- Yarım paket krema
- 1 paket krem şanti
- İstediğiniz meyve ben birde çilekli sos yaptım tercihe kalmış
Pavlova Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları sarılardan ihtimamla ayıralım ,eğer az bi yumurta sarısı kaçarsa istediğimiz sonucu alamayız.
- Bir fiske tuz ile biraz biraz çırpalım, beyazlaşana kadar .
- Yavaş yavaş şekeri ilave edelim en az 20 25 dk çırpalım .
- Traş köpüğü üzere bir kıvam elde etmemiz lazım.
- Nişastasını ve sirkesini vanilyasını ek ederek söndüremeden bi spatula ile tek taraflı karıştıralım.
- Fırınımızı 150 derecede ısıtalım o ortada biz karışımızı fırın tepsisine alalım yağlı kağıdın altlarına azar azar karışımımızdan konduralım kaymasın.
- Yağlı kağıda bütün karışımı alalım top formunda bir yemek kaşığı yardımı ile form verelim .
- Isınmış fırın derecesini 110 getirelim ve fırına verelim.
- Tam 1buçuk saat yahut 1 saat 45 dk pişirelim.
- Önemli olan rengi değişmeden hoş bir pavlova pişirmek fırınımızın ayarını en yeterli biz biliriz.
- Daha sonra fırın kapağını hafif açarak kapağın ortaya tahta kaşık sıkıştıralım fırın içindeki nemi yavaş yavaş uçuralım pavlovamız sönmesin yavaş yavaş soğuyacaktır.
- Tatlımızı ikram edeceğimiz vakit krema ve krem şantiyi çırpalım üzerinedeki boşluğa dolduralım istediğimiz meyve ile süsleyelim.
Pavlova Tanımı Fotoğraflı Yapılışı