Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pavlova

Pavlova
0
83

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
pavlova.jpg

Pavlova Tanımı İçin Materyaller

  • 100 gram yumurta akı (3 adet yumurta akı oluyor genellikle)
  • 200 gram toz şeker (1.5 su bardağı)
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • Yarım paket vanilya
Kreması için;
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Pavlova Tanımı Yapılışı

  1. 3 yumurta akını derin bir kapta orta ayarda mikserler çırpalım.
  2. Düzgünce beyazladığında, tabağın kenarından rondodan çektiğimiz şekeri kaşık kaşık çırpmaya devam ederek ekleyelim.
  3. En son sirke ve nişastayı da ekleyip, katı bir köpük olduğunda çırpmayı durduralım.
  4. Tabağı karşıt çevirdiğinizde dökülmüyorsa kıvam tamamdır.
  5. Fırını evvel 150 derece de ısıtalım.
  6. Yağlı kağıda kalemle yaklaşık 18 cm bir daire çizelim.
  7. Yaptığımız karışımı bu dairenin içine dökerek, hal verelim.
  8. Kaşığın zıddıyla üst gerçek çizgiler yaparak şekillendirelim.
  9. Fırın derecesini 100 dereceye düşürüp, yaklaşık 2 saat hiç kapağını açmadan pişmeye bırakalım.
  10. 2 saat sonunda fırını kapatıp, içinde soğumasını bekleyelim.
  11. Kreması için (krema kesinlikle soğuk olmalı)1 paket kremayı çırpma kabında katılaşana kadar mikserle çırpalım.
  12. İçine pudra şekerini de ekleyip tekrar çırpalım.
  13. Soğuyan bezeyi çanak formuna getirmek için üst kısmındaki yerini bıçakla çıkarıp kenara alalım.
  14. Servis etmeden evvel kremayı bezenin içine dökerek, üzerini meyvelerle süsleyelim.
 
858,505Konular
982,701Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt