Patlıcanlı Zarf Böreği patlıcanlı hamur işleri 1548691882 1548691882 patlicanlizarfboregi5c4f29af0ae82patlicanlizarfboregi5c4f29af0ae82 patlicanlizarfboregi5c4f29af0ae82 MALZEMELER 2 adet yufka yarım su bardağı değişken yağ yarım su bardağı su 1 yumurta sarısı (üzeri için) susam ve çörek otu İç malzemesi; 2 adet patlıcan 1 adet soğan 1 adet domates 1 adet sivri biber tuzlu ve karabiber sıvıyağ id İç malzemesi için; patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuz suda 1015 dk bekletinTencereye sıvıyağı ve yemeklik doğradığınız soğanları ek edip kavurunDoğradığınız biberleri ek edip biraz daha kavurunSonra tuzlu suda bekletip yıkadığınız patlıcanları atıp kavurun ve üstüne domatesi rendeleyip tuzunu ve karabiberini ek edin patlıcanlar pişince altını kapatın soğumaya bırakın HAZIRLANIŞI Su ve yağı tamamen çırıpınTezgaha bir adet yufkayı serin ve hertarafına suyağ karışımından sürünİkince yufkayı üstüne serin ama karışımdan sürmeyinİkinci şekildeki gibi iki ucu eşit olarak birleştirin ve kalan karışımı sürünDaha sonra şekil üç gibi tam orta kısma harcı koyunKalan uçları şekil dörtte olduğu gibi birleştirinŞekil beşte olduğu gibi zarf biçiminde katlayın ve her yerde şekil altıda olduğu gibi katladığınız zarf şeklindeki böreği uçlarından bitmiş katlayıp bıçakla 8 parça şeklinde kesinÜzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip 180 deredeki önceden ısıtılmış fırında pişirin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.