teknolojiuzmani
FD Üye

Patlıcanlı Yufka Kebabı Tanımı İçin Materyaller
İç harcı
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet patlıcan
- 1 adet büyük uzunluk patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 orta uzunluk domates
- Tuz (1 tatlı kaşığının yarısı)
- 1 çay kaşığı pulbiber, karabiber, kekik,kimyon
- 2 adet yufka
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- Az tuz
- Kaşar
Patlıcanlı Yufka Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tavada patlıcan patates ve havuçları kızartıyoruz.
- Birebir anda öbür bir tencerede sotelik tavuklar suyunu bırakıp da çekene kadar ocakta bekletiyoruz.
- Daha sonra yağ biber ve soğanlarla bir arada soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Domates salça ve baharatları katıyoruz.
- En son kızartmalıkları da ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra harcımız hazır.
- Yufkaları 4 e bölüp 1 çorba kasesine seriyoruz.
- Üzerine harcı döküp kenarlarıyla üstünü kapatıyoruz ve aykırı çevirip yağlı kağıt üzerine bırakıyoruz.
- Bu sırada ufak bir tencerede tereyağı erittikten sonra evvel un ve tuzla düzgünce karıştırdığımız karışıma süt ekledikten sonra koyu bir kıvam alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Ve beşamel sos da hazır.
- 5- 6 dakika bekletip sosu üzerine seriyoruz yufkaların.
- Fırına atıp üzeri hafif kızarıncaya kadar bekliyor ve en son kaşarları uzun ince dilimler halinde serpiştiriyoruz ve hamur hamur kalmadığından emin olana kadar fırında pişirelim. Şimdiden afiyet olsun: