Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcanlı Vejeteryan Lazanya

Patlıcanlı Vejeteryan Lazanya
0
119

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
patlicanli-vejeteryan-lazanya.jpg

Patlıcanlı Vejeteryan Lazanya Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı muskat
  • 1 çay kaşığı tuz

Patlıcanlı Vejeteryan Lazanya Tanımı Yapılışı

  1. Soğanı ince ince yarım ay formunda doğrayın.
  2. Sarımsakları küp küp doğrayın.
  3. Patlıcanı ince ince doğrayıp, tuzlu suda 10-15 dakika bekletin ve suyu süzün.
  4. Dereotunu ince ince doğrayın.
  5. Soğan ve sarımsağı yarım bardak zeytinyağında 5-6 dakika soteleyin.
  6. 2 yemek kaşığı dolusu un ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  7. 1 lt sütü azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin. Beşamel sos hafif sulu bir kıvama geldiğinde dereotu, tuz ve baharatları ekleyin.
  8. Biraz daha ateşte karıştırdıktan sonra ateşten alın.
  9. Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız beşamelin 3’te 1’ini tepsiye yayın.
  10. Üzerine sıra sıra patlıcanları dizin ve tekrar sos dökün bu halde 3 kat çıkabilirsiniz. (en üstte sos kalacak biçimde ayarlayın)
  11. 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 1 saat üzeri kızarana kadar pişireceğiz. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt